Tällä sivulla pääset tutustumaan lippukuntamme eri ryhmiin ja niiden johtajiin. Kiinnostaisiko liittää oma lapsesi johonkin näistä ryhmistä? Ota yhteys lippukunnanjohtajaan ja katsotaan yhdessä mihin ryhmään juuri sinun lapsesi sopii parhaiten. Liity mukaan!

            Koirasusien blogi

Sudenpennut ovat 7–9 -vuotiaita partiolaisia, joiden ryhmää kutsutaan laumaksi. Laumaa johtaa tehtävään koulutettu aikuinen, akela.

Leikit, seikkailut ja tarinat ovat sudenpentutoiminnassa tärkeitä. Viikottaisissa laumailloissaan lauma oppii juttuja, joita ei koulussa opeteta. Lisäksi sudenpennut tapaavat toisiaan retkillä ja muissa partiotapahtumissa kuten kesäleirillä ja sudenpentujen partiotaitokilpailuissa.

Sudenpenturyhmiä lippukunnassamme on yksi.
      UGS blogi 

Seikkailijat ovat 10–12-vuotiaita partiolaisia. Seikkailijoiden ryhmä on n. 10 hengen joukkue, joka jakaantuu kahteen tai kolmeen vartioon. Seikkailijajoukkuetta johtaa tehtävään koulutettu aikuinen, sampo. Kukin seikkailija saa vuorollaan opetella johtamista eli toimia vartionjohtajana tilanteissa, joissa toimitaan pienryhmissä eli vartioissa.

Seikkailijat opettelevat partion perustaitoja ja retkeilevät paljon. Lisäksi seikkailijajoukkueiden ohjelmaan kuuluu taitomerkkejä sekä partiotaitokisoihin osallistumista. Seikkailija matkaa tutkimusmatkailijan lailla: retkikeittimet, ensiapu, rakentelu ja solmut tulevat seikkailijoille tutuiksi!

Seikkailijajoukkueita lippukunnassamme kokoontuu kolme.                                                                                         
                                                                                         Ugasiilien matkanvarrelta

Tarpojiksi kutsutaan 12–15-vuotiaita partiolaisia. Tarpojat toimivat viikoittain kokoontuvissa vartioissa, tytöt ja pojat omissaan. Vartiossa on 4–12 tarpojaa. Tarpojavartiota johtaa samoaja, jonka tukena toimii aikuinen, luotsi.

Lippukunnassamme toimii kolme tarpojavartiota.

Samoajat ovat 15–17-vuotiaita partiolaisia. He jakautuvat sukupuolen mukaan 4–12 samoajan vartioihin. Vartiot kokoontuvat n. kuukausittain. Samoajien vartionjohtajana toimii samaan ikäkauteen kuuluva vertaisjohtaja. Tehtävään koulutettu aikuinen johtaja, luotsi, suunnittelee toimintaa yhdessä vartionjohtajan kanssa, tukee vartionjohtajaa tehtävässään ja huolehtii tämän osaamisesta.

Samoajien ohjelmaan kuuluu olennaisena osana ryhmänohjaajakoulutus ja johtamisharjoittelu. Samoajat toimivat tarpojaikäisten vartionjohtajina.

Samoajille on tarjolla ensisijaisesti tarpoja-vartion johtamista tai seikkailijoiden johtamista yhdessä sammon kanssa sekä alueen ja piirin koulutusta ja tapahtumia. 

Samajavartioita meillä on yksi.
Vaeltajat, 18–22-vuotiaat, toimivat projektien mukaisissa ryhmissä tai oman tai naapurilippukunnan vaeltajien kanssa kaikki yhdessä. Vaeltajaryhmä, vartio, on yhteisryhmä, jossa on 3–5 vaeltajaa. Vaeltajat kokoontuvat kerran tai kaksi kuussa.

Vaeltajavartion vartionjohtajana toimii samaan ikäkauteen kuuluva vaeltaja. Ikäkauden aikuinen, luotsi, ohjaa vaeltajan henkilökohtaisen kehityssuunnitelman eli vaelluskartan tekemistä ja toteutumista.

Vaeltajaporukkamme on vielä kovin pieni ja tekeminen painottuu seikkailijajoukkueiden johtamiseen ja muuhun ohjelman järjestämiseen. VAPEPA - Vapaaehtoinen pelastuspalvelu

Vapaaehtoinen pelastuspalvelu on 52 järjestön muodostama vapaaehtoisten auttajien verkosto, jonka hälytysryhmät tukevat viranomaisia onnettomuuksissa ja muissa kriisitilanteissa. Useimmiten Vapepa hälytetään kadonneen ihmisen etsintään, mutta vapaaehtoisia tarvitaan myös esimerkiksi antamaan henkistä tukea, ohjaamaan liikennettä ja auttamaan evakuoinneissa.

Lippukunnallamme on oma aktiivinen hälytysryhmä, joka osallistuu erilaisiin viranomaisten pyynnöstä tapahtuviin pelastustehtäviin, huolehtii vapaaehtoisten kouluttautumisesta, varusteiden kunnosta ja järjestää erilaisia harjoituksia. Koulutuksiin voi osallistua 15 vuotta täyttäneet, ja mukaan pelastustehtäviin pääsee yli 18 vuotiaat. Paikalliseen hälytysryhmäämme liittyvän vapaaehtoisen on oltava partiolippukuntamme jäsen.

Lisätiedot Pohjois-Espoon Kalahaukat ry:n VAPEPA hälytysryhmään liittymisestä
Hälytysryhmänjohtaja:
Jens Holm yhteystiedot vain kuvamuodossa

Vapepan toiminnasta tehtyjä videoita:

Lisätietoa VAPEPA toiminnasta yleisesti:

Kiinnostuitko? Ole yhteydessä hälytysryhmänjohtajaan.